Data Continuity Services

Managed services voor backup & herstel

Alles-in-één service

Veilig en betrouwbaar

Diverse oplossingsrichtingen

Voor kleine, middelgrote en grote bedrijven

Alkum DCS back-up oplossingen

Alkum DCS (Data Continuity Services) biedt een innovatieve, robuuste en betrouwbare back-up en herstel oplossing om het risico op gegevensverlies tot een minimum te verminderen.

Ons assortiment DCS oplossingen omvat:

 • DCS voor servers
 • DCS voor Microsoft 365
 • DCS voor Google G-suite
 • DCS voor Endpoints
 • DCS voor archivering van data

Zeven voordelen om uw back-ups aan ons uit te besteden

Het uitbesteden van uw gegevens back-up en -herstel aan Alkum als externe Managed Services Provider (MSP) biedt u verschillende voordelen.
Hier zijn er zeven om te overwegen:

1. Haal de emotie eruit met “best practices”
Alle managers of IT-technici die een ramp hebben meegemaakt, weten hoe stressvol dit is. Deze druk kan leiden tot fouten en overhaaste oplossingen, waardoor gegevens verder in gevaar kunnen komen. Als uw planning en herstel worden afgehandeld door een Managed Service Provider, wordt de emotie uit het proces gehaald en blijft de focus gericht op het gebruik van “best practices” voor de beste resultaten.

2. Minimaliseer uw tegenstrijdige deadlines en taken
Tijdens een crisis zullen de management- en IT-teams veel urgente taken hebben. Door de back-up- en herstel processen uit te besteden, krijgen deze sleutelfiguren de tijd om systemen sneller weer normaal te maken.

3. Waardevolle ervaring in stressvolle tijden
IT-managers komen in hun loopbaan misschien maar één of twee crisis suituaties tegen, terwijl Alkum als MSP veel klanten heeft geholpen met bedrijfscontinuïteit en disaster recovery. Deze ervaringen bieden een scala aan waardevolle en gevarieerde ervaringen die wij kunnen toepassen op het moment dat het nodig is.

4. Profiteer van de nieuwste technologieën en methoden
Alkum is voortdurend bezig het bijwerken en aanpassen van de systemen om gebruik te maken van de beste tools en methoden die op de markt beschikbaar zijn.Een kostbare luxe die individuele bedrijven meestal niet kunnen betalen. Alkum gebruikt nauwkeurig afgestemde en schaalbare systemen die zijn ontworpen om te worden aangepast aan de behoeften van onze klanten. Samen met het gebruik van de beste software oplossingen op de markt, verbeteren en ontwikkelen wij onze procedures voortdurend om onze ervaringen af te stemmen op de bedreigingen die op de werkplek bestaan.

5. Waar je niet aan zou denken, is ons dagelijks werk
Wanneer u uw continuïteits- en herstelplannen start of beoordeelt, is Alkum beschikbaar om u te helpen bij het samenstellen van uitgebreide plannen. Een ervaren technologie consultant kan dingen oppikken die u misschien hebt gemist. Veel van de routine controlepunten die we doorlopen als onderdeel van onze service-implementatie of onderhoudsgebeurtenissen zijn items die u misschien nooit als noodzakelijk hebt beschouwd, als u ze überhaupt al hebt overwogen.

6. Vitale gegevensbeveiliging door middel van niet-gekoppelde back-up oplossingen
Niet-gekoppelde back-up oplossingen bieden u bescherming tegen risico’s zoals ransomware, brand en diefstal, of incidenten waarbij back-ups kunnen worden gestolen of vernietigd. Niet-gekoppelde back-up oplossingen die Alkum aanbiedt variëren van de elegantie van back-up in onze Cloud tot de eenvoud van verwijderbare back-up media zoals verwisselbare drives en optioneel tape infrastructuur.

7. Verplaats uw “CapEx” naar “OpEx” voor een betere cashflow en reactievermogen
Waar een kapitaalinvestering in back-up hardware, -software en -media overbodig kan worden voordat deze moet worden vervangen, bevrijdt een uitbestede back-up- en herstel oplossing u van dergelijke zorgen met een simpele maandelijkse operationele uitgave.
Als uw back-ups groter zijn dan de beschikbare externe opslagmedia, is dit geen probleem wanneer u een back-up maakt naar onze Cloud. Als uw gegevens de capaciteit van uw huidige media overschrijden, hoeft u uw voorraad niet meer te vervangen door een complete set grotere opslagmedia. Uw back-up capaciteit groeit met uw gegevens, zonder beperkingen.

Waarom outsourcing van backup en DR?

Om uw bedrijf draaiende te houden tijdens en na een ramp of crisis, zijn zorgvuldige planning en middelen vereist. Een functie die zo eenvoudig is als het verwijderen van een belangrijk bestand, kan uw bedrijf verstoren en u tijd en geld kosten.

Scenario’s voor gegevensverlies variëren van triviaal tot volledig gegevensverlies, maar typische scenario’s zijn deze:

 • Per ongeluk verwijderen van bestanden of formatteren van een opslagapparaat
 • Beschadiging of uitval van opslagapparaten (harde schijven) of volledige machines
 • Stroomstoringen
 • Malware (virussen, ransomware enz.)
 • Rampen zoals diefstal, brand, overstromingen en andere belangrijke gebeurtenissen met gegevensverlies

DCS backup voor Servers

Wanneer u DCS backup voor Servers selecteert, wordt uw bedrijfsinformatie opgeslagen op onze DCS apparatuur die wij bij u lokaal plaatsen en bij ons in het datacenter. Mocht u over meerdere locaties beschikken kunnen deze ook worden opgenomen en uitgerust worden met passende DCS apparatuur.
DCS backup voor Servers kan worden geconfigureerd om aan uw behoeften te voldoen, of uw servers zich nu  op het hoofdkantoor, datacenter, private/public Cloud of ander locatie bevinden.
Om u uitstekende toegang tot informatie te geven, hanteren we een bewaartermijn van drie maanden met meerdere momentopnamen per dag. Als u zich realiseert dat een bestand is beschadigd of per ongeluk is verwijderd gedurende die tijd, kunnen we de informatie herstellen naar de gewenste versie.

Voor klanten die DCS op hun eigen locatie willen hebben zorgen wij voor de benodigde apparatuur. Dit biedt snelle, lokale toegang tot uw primaire back-up voor het geval gegevens per ongeluk worden verwijderd of beschadigd. De duur van uw bewaarbeleid is gebaseerd op uw behoeften net als de capaciteit van de repository. De lokale gegevens worden continue via internet gesynchroniseerd met onze speciale opslaginfrastructuur in het datacenter. Het proces is volledig automatisch en vereist geen tussenkomst van u of uw personeel.

Om een grote gegevensoverdracht via internet te voorkomen, neemt DCS een volledige back-up van uw server (s), de zogenaamde “basisimage”, op een draagbare schijf die fysiek naar het datacenter wordt getransporteerd. DCS verzendt vervolgens alleen incrementele wijzigingen via internet met behulp van geavanceerde technologieën voor datacompressie en ontdubbeling. De back-up wordt gemakkelijk overgebracht via de meeste internetverbindingen, inclusief DSL en binnenkort ook over het 5G netwerk.

DCS backup voor Microsoft 365

We kunnen de bescherming van uw Microsoft 365-oplossing uitbreiden en verbeteren door onbeperkte back-up en archivering van Exchange Online, SharePoint Online en OneDrive for Business te bieden.

Deze krachtige oplossing combineert zowel gegevensbescherming als gegevensherstel.

Volledige gegevensbescherming – om ervoor te zorgen dat er nooit gegevens verloren gaan of onherstelbaar zijn.

 • Eenvoudig op te zetten en niets te installeren
 • Geen datalimieten
 • Onbeperkte retentie
 • Automatische detectie van nieuwe gebruikers
 • Maximaal 24 snapshots per dag

Rapid Data Recovery – om verloren gegevens terug te vinden en terug te zetten waar ze waren.

 • Gemakkelijk te gebruiken en te beheren
 • Krachtige zoekfunctie
 • Met één klik terugzetten waar het was, zonder kosten, stress, expertise of tijdrovende processen

Alkum DCS biedt innovatieve en robuuste oplossingen voor zowel uw servers als Microsoft 365-omgevingen.

DCS backup voor Google G-suite

DCS voor Google G-suite is een flexibele back-up oplossing van G Suite die werkt zoals u dat wilt. U kunt een back-up maken van al uw bedrijfsgegevens voor het gehele G Suite-domein naar onze DCS Cloud. Elke keer dat een medewerker een e-mail ontvangt, een document opstelt, een nieuwe agenda-afspraak maakt of een contactpersoon wijzigt, worden deze wijzigingen automatisch weerspiegeld in de back-up.

Deze krachtige oplossing combineert zowel gegevensbescherming als gegevensherstel vanuit een web gebaseerde interface.Versie geschiedenis voor zowel bestanden als mappen

 • Hele projecten, met volledige bestands- en mapstructuur, herstellen naar een eerdere staat.
 • AVG naleving, we verzamelen geen informatie van u, behalve de basislicentiegegevens. Alle netwerkcommunicatie verloopt strikt tussen de DCS Cloud en de services van Google, en is volledig SSL-gecodeerd.
 • Automatische en incrementele back-ups
 • Gegevenscodering voor back-ups
 • Netwerkbeperking
 • Maak automatisch een back-up van nieuwe gebruikers

DCS voor data archivering

DCS archivering is een veilige en schaalbare oplossing waarmee u informatie tot 8 jaar kunt bewaren en opslaan, inclusief maandelijkse en jaarlijkse snapshots. DCS archivering is een waardevolle aanvulling op onze DCS Backup-oplossing en is ideaal voor organisaties die voor nalevingsdoeleinden meer moeten worden bewaard dan de standaard back-up retentie schema’s, of het nu gaat om medische dossiers, bedrijfkritische data en applicaties, klant- of studentinformatie of algemene gegevensarchivering.

DCS archivering is specifiek ontworpen om de kosten van het bewaren van uw gegevens op lange termijn te verlagen en om ervoor te zorgen dat uw gegevens veilig en beveiligd in de DCS Cloud worden opgeslagen.

Meer weten?

Interesse in de mogelijkheden die wij kunnen bieden voor jou bedrijf? Neem contact met ons op om in een orienterend gesprek al je vragen bij ons neer te leggen. Wij helpen graag om een goed passende oplossing te presenteren.