Software Defined Storage

Prive- Hybride en Multi-Cloud

Intelligent Data Beheer

Consolidatie van secundaire opslag

Verwijder silo's en comlexiteit

Voorspelbaar en veerkrachtig

Scale-out architectuur

Synchrone replicatie tussen sites

Commvault distributed Storage – De nieuwe standaard voor data beheer

Veranderingen in de manier waarop klanten gegevens beheren, en vooral hoe ze de beschikbaarheid, weerbaarheid en beheersbaarheid van gegevens garanderen, is essentieel om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen.

De acceptatie van hybride en Multi-Cloud neemt toe maar helaas creëert iedereen, binnen de huidige ‘legacy’ data beheer oplossingen, nog steeds silo’s en onnodige complexiteit in hun IT-service leveringsmodel. Ondertussen blijft de hoeveelheid data en het aantal applicaties dat ze moeten beheren onverminderd groeien zonder dat het einde in zicht is.

Alkum introduceert nu een gloednieuwe “game changing” oplossing op basis van een nieuw Software Defined, scale-out Distributed Storage Platform. De oplossing distribueert gegevens tegelijkertijd over meerdere locaties – van on-premise datacenters tot de Cloud – en schaalt de capaciteit op aanvraag door gebruik te maken van de door Excepta, onze alliance partner, speciaal ontwikkelde hardware.

De gedistribueerde schrijfactie maximaliseert de beschikbaarheid en beschermt gegevens tegen hardware storingen, variërend van een enkele schijf tot een hele site, waardoor de planning voor noodherstel wordt verbeterd. Het gebruik van geïntegreerde firewall technologieën tilt de oplossing naar een hoger niveau en zorgt voor veerkracht, beschikbaarheid en veiligheid van gegevens! Verpakt in een Managed Service zorgt ook voor kostenreductie door het verminderen van de benodigde hard- en software, kennis, middelen en beheerlast.

De flexibele architectuur maakt de oplossing ideaal voor:

 • Privé-, hybride en Multi-Cloud omgevingen die virtualisatie ondersteunen
 • Ondersteuning van moderne applicaties die in container omgevingen worden uitgevoerd
 • Consolidering van secundaire opslag infrastructuur voor back-up en archivering
 • Verwijdering van silo’s en complexiteit
 • Gemakkelijke en directe “migratie” naar elke Cloud zonder hoge bijbehorende kosten

Eén visie om de Cloud te beheren

Stop de fragmentatie van de data-infrastructuur. Software Defined storage (SDS) biedt een moderne infrastructuur voor uw moderne datacenter die voorspelbaar, veerkrachtig en eenvoudig is.

Infrastructuur op uw voorwaarden. Dat is het Hedvig Distributed Storage Platform ™. Stem uw opslagomgeving af op uw toepassing en gegevensvereisten via een software gedefinieerd opslagplatform. Het platform wordt aangeboden op industrie standaard Excepta x86 servers/nodes en biedt de multi-protocol ondersteuning die u nodig hebt voor blok-, bestands- en objectopslag met native applicatie-, hypervisor-, container- en Cloud integratie om uw opslagsilo’s te consolideren – waardoor problemen met datafragmentatie worden geëlimineerd.

Private en hybride Cloud virtualisatie-opslag

De meeste ondernemingen hebben een combinatie van on-premise infrastructuur en openbare Cloud (s). Dit vereist ondersteuning van meerdere applicaties en hypervisors om VM’s van on-premise naar de Cloud te verplaatsen. U wilt ook de registratie versnellen om het beheer van VM’s gedurende hun levenscyclus te vereenvoudigen. De softwaregedefinieerde opslag van Hedvig biedt VM-opslag gedurende de gehele VM-levenscyclus over hypervisors heen en vermindert de tijd die wordt besteed aan het inrichten van opslag met 75% in vergelijking met legacy-oplossingen.

Container opslag

Met containers kunnen organisaties sneller applicaties ontwikkelen om innovatie te versnellen. De software gedefinieerde opslag van Hedvig past perfect bij moderne toepassingen die in containeromgevingen worden uitgevoerd. Met integraties voor Kubernetes, Docker, D2IQ en OpenShift, transformeert het Excepta hardware in een elastische, veerkrachtige, moderne opslagoplossing die persistente volumes ondersteunt en snelle opslagvoorziening mogelijk maakt.

Stop de fragmentatie van de data-infrastructuur

Back-up opslag

De meeste IT-organisaties hebben drie of meer tools voor gegevensbescherming, elk met een eigen back-up opslagpool. Hierdoor ontstaan datasilo’s, wat de complexiteit vergroot. Door Hedvig software gedefinieerde opslag kan dienen als een enkel back-up opslagdoel voor al uw back-up- en archiefgegevens, ongeacht welke back-upsoftware-oplossing u gebruikt (hoewel we zeker een aanbeveling voor één hebben). Bovendien vereenvoudigt het ontwerp met hoge beschikbaarheid noodherstel terwijl het niet-verstorende upgrades en schaalbaarheid mogelijk maakt.

Vereenvoudiging van data opslag

Opslag op grote schaal

Vereenvoudig en consolideer uw infrastructuur met een uniforme oplossing voor blok-, bestands- en objectopslag. Volledige API-programmeerbaarheid met ondersteuning voor besturingssystemen, hypervisors en containers zorgt ervoor dat u over de flexibiliteit en wendbaarheid beschikt die uw applicaties nodig hebben. Schaal de opslagprestaties en -capaciteit dynamisch met behulp van Excepta servers.

 • Begin met slechts drie nodes en schaal tot 1000 of meer
 • Bedeel Block (iSCSI), File (NFS) en Object (Swift, S3) opslag toe
 • Implementeer all-flash of hybride NVMe / SSD / HDD opslag nodes
 • Ondersteuning voor VMware vSphere, Hyper-V, KVM en XenServer
 • Ondersteuning voor containeromgevingen, inclusief integraties met Kubernetes, Docker, D2iQ en OpenShift
 • Integreer rechtstreeks met een complete set RESTful API’s

Moderne opslag infrastructuur met lagere kosten

Software gedefinieerde opslag biedt een meer voorspelbare infrastructuur die uw omgeving vereenvoudigt en tegelijkertijd uw opslagkosten verlaagt.

Software gedefinieerde opslag biedt een meer voorspelbare infrastructuur die uw omgeving vereenvoudigt en tegelijkertijd uw opslagkosten verlaagt.

Scale-out biedt voorspelbare kosten in plaats van te veel capaciteit vooraf kopen met traditionele scale-up oplossingen

Ontdubbeling, compressie en wiscodering optimaliseren de opslagefficiëntie

Ondersteuning voor blok-, bestands- en objectopslag consolideert uw opslaginfrastructuur, maakt pay-as-you-grow schaalvergroting mogelijk en elimineert datasilo’s.

Opslag ontworpen voor hybride Cloud

Gedistribueerde opslag biedt een uniek disaster recovery-beleid voor uw applicaties. Een opslagcluster met hoge beschikbaarheid dat meerdere datacenters of Clouds omvat, vereenvoudigt uw adoptie van een echt hybride Cloud. Implementeer software on-premise en in openbare Clouds om een impliciet hybride opslagsysteem te creëren.

Repliceer tot zes kopieën van gegevens op verschillende locaties

Beheer logisch een willekeurig aantal locaties als één opslagsysteem

Integreer openbare Clouds zoals AWS, Azure en Google Cloud Platform

Ondersteuning van actieve / actieve uitgerekte clusters

Failover automatisch om ervoor te zorgen dat uw applicaties 24 × 7 beschikbaar zijn

Hardware speciaal ontwikkeld voor Hedvig SDS

Door de focus te leggen op de workloads die de hardware dient te kunnen leveren heeft Excepta een zeer krachtig platform beschikbaar waarop de Hedvig SDS oplossing volledig tot zijn recht zal komen. De scale-out architectuur die uitgebreid gegevensbeheer voor alle workloads levert vanaf één uitbreidbaar platform en 1 beheersomgeving.

Gecombineerd met CommVault BR en DR, VMWare nodes voor hoge beschikbaarheid van kritische systemen, replicatie naar meerdere locaties en ons MSP model om de volledige zorgen uit handen van de klant te halen is Excepta in staat om klanten rust te bieden. Ook is Excepta HVC, gecombineerd met onze partner WatchGuard voor het leveren van veiligheidsoplossingen op de nodes en infrastructuur, de meest robuuster, simpelste, veiligste en krachtigste oplossing op de markt!

Excepta HPC (High Performance Computing) nodes

Excepta biedt, naast de Hedvig oplossing voor data management, en weerbaarheid, in productie omgevingen ook een backup & herstel oplossing gebaseerd op CommVault.

De combinatie van CommVault en Hedvig biedt software gedefinieerde opslag die is geplaatst op een schaalbare Excepta architectuur die moderne gedistribueerde systeemtechnieken gebruikt om aan al uw backup/herstel en DR behoeften te voldoen

Excepta HPC is een gebruiksvriendelijke en eenvoudig inzetbare scale-out appliance die volledig is geïntegreerd met het intelligente platform voor gegevensbeheer van Commvault. Excepta HPC doet een beroep op de kracht van Hedvig om ongeëvenaarde schaalbaarheid, beveiliging en veerkracht naar virtualisatie-, container- en hybride Cloud-omgevingen te brengen. Organisaties kunnen dankzij de flexibele architectuur snel omgevingen inrichten en die naar behoefte uitbreiden om hun digitale transformatie te versnellen.

De nieuwe versie vergroot de veerkracht van IT-omgevingen met mogelijkheden om de beschikbaarheid van data op peil te houden in het geval van gelijktijdige hardware storingen. Dit minimaliseert de impact voor bedrijfsprocessen en maakt het mogelijk om betere SLA’s te hanteren. Excepta HPC biedt daarnaast robuuste mogelijkheden voor back-ups en gegevensherstel. Hiervoor maakt het gebruik van het scale-out bestandssysteem van Hedvig, dat het prestatievermogen verbetert bij het opschalen van omgevingen.

Excepta HPC biedt:

 • Eenvoudige en flexibele gegevensbescherming voor alle workloads, met inbegrip van virtuele, container- en database workloads
 • Optimale schaalbaarheid die het mogelijk maakt om de capaciteit van omgevingen op locatie en in de Cloud naar behoefte uit te breiden
 • Betrouwbare beveiliging dankzij ingebouwde bescherming tegen ransomware en detectie van afwijkend gedrag met artificial intelligence en machine learning

Excepta HPC voor Enterprises

Voor de veeleisende grote enterprises en multinationals leveren wij extra geïntegreerde firewall technologie aan in de CommVault nodes. Dit zorgt voor een veilige omgeving waardoor klanten gewapend zijn tegen cyber aanvallen.

Beveiliging door ontwerp

Alle, door Excepta geleverde, hardware is gebouwd op basis van “Security by design”. Met geïntegreerde ransomware detection en MFA van onze partner WatchGuard is de hardware gewapend tegen aanvallen van binnen en van buiten.

Waarom back-up vervangen door Excepta HPC met SDS als doel

Software-defined storage (SDS) heeft een aantal definities, maar op het hoogste niveau verwijst het naar het ontkoppelen of abstraheren van software en applicaties van de onderliggende hardware waarop het draait. SDS biedt veel voordelen ten opzichte van traditionele opslag benaderingen, waaronder:

 • verbeterde flexibiliteit en beschikbaarheid in on-premise en Cloud omgevingen
 • lagere kosten door het gebruik van Excepta server hardware
 • betere schaalbaarheid door middel van een scale-out ontwerp

Als gevolg hiervan neemt de acceptatie van SDS toe. Gartner heeft zelfs voorspeld dat tegen 2024 50% van de wereldwijde opslagcapaciteit zal worden geïmplementeerd als SDS on-premise of in de openbare cloud (momenteel minder dan 15%)

Deze voordelen maken SDS ideaal voor meervoudig gebruik, inclusief back-up opslag. In dit document bespreken we waarom er overwegen zou moeten worden om het huidige doel voor back-upopslag te vervangen door software gedefinieerde opslag.

Waarom is deze verandering nodig?

Laten we eerst eens nader bekijken wat veel klanten hebben in hun huidige back-up omgevingen. De gemiddelde IT-organisatie heeft minstens drie tools voor gegevensbescherming, terwijl grotere organisaties er maar liefst acht of negen hebben. Hoe is dit gebeurd? Velen zijn begonnen met een oplossing voor het maken van back-ups van fysieke servers. Toen virtualisatie opkwam, adopteerden organisaties nieuwe technologieën om hun virtuele omgevingen te beschermen. Tegelijkertijd, terwijl organisaties hun opslagbronnen probeerden te optimaliseren, begonnen velen speciaal gebouwde back-up apparatuur (PBBA’s) te implementeren om de-duplicatie en compressie af te handelen.

Voordat we het zelfs maar hebben over de Cloud, disaster recovery, replicatie of archivering, zijn we al bij drie oplossingen en tellen nog. De uitdaging is dat elk van deze back-up oplossingen een eigen back-up opslagpool en beheerinterface nodig heeft, wat leidt tot massale fragmentatie van secundaire opslag en gegevens.

Veel klanten weten niet eens zeker hoeveel back-up gegevens ze hebben of dat ze er een back-up van maken. Dit voegt complexiteit toe, creëert datasilo’s en vergroot het risico.

SDS biedt geconsolideerde secundaire opslag zonder vast te zitten aan leveranciers

 • Beheer meerdere back-up workloads met behulp van één opslagplatform
 • Vereenvoudig back-up offsite en verbeter noodherstel met gedistribueerde platformmogelijkheden
 • Ondersteuning voor vele backup product leveranciers

Het probleem / de problemen met traditionele back-up apparatuur

Als we specifiek kijken naar traditionele back-up apparatuur met monolithische schaalvergroting, is het verhaal nog erger. Voor deze apparaten wordt je gedwongen om in te schatten hoeveel capaciteit je in de loop van de tijd nodig heeft, dus moet je van tevoren meer capaciteit kopen (d.w.z. je koopt meer schijfruimte dan je in eerste instantie nodig heeft om u te laten ‘opschalen’ met toekomstige groei).

Naarmate je capaciteit toevoegt, gaan de prestaties achteruit omdat je vanaf de eerste aankoop dezelfde verwerkingskracht en hetzelfde geheugen gebruikt. Als je dat apparaat eenmaal hebt gevuld, moet u er nog een kopen en de nieuwe wordt beheerd als een aparte set gegevens dan de eerste.

Dit is hoe je eindigt met opslagsilo’s in je hele omgeving, die net met elkaar kunnen praten, wat een management nachtmerrie is en complexiteit toevoegt. Bovendien worden de meeste van deze apparaten doorgaans aangeschaft op basis van driejarige vernieuwingscycli voor hardware, wat betekent dat wanneer het onderhoud afloopt, je doorgaans gloednieuwe eigen hardware koopt die vasthoudt aan de technologie van een specifieke leverancier en vervolgens een dure vervangingsslag uitvoert wanneer het tijd is om te vernieuwen.

Excepta HPC met SDS: een beter pad voorwaarts

Er is een betere manier om secundaire opslag te beheren en te consolideren die zorgt voor verbeterde flexibiliteit en schaalbaarheid, lagere kosten en vereenvoudigd beheer, terwijl de hoge beschikbaarheid behouden blijft die je van back-upsoftware oplossingen gewend bent/mag zijn. Een software gedefinieerde, schaalbare architectuur maakt deze beloften waar.

Met SDS kunnen organisaties zowel de back-up oplossingen als de secundaire opslagback-up infrastructuur consolideren voor een efficiëntere, koste effectievere en schaalbare oplossing die met de organisatie meegroeit. Laten we eens nader bekijken wat software gedefinieerde, scale-out architectuur inhoudt.

Belangrijkste uitdagingen

 • Voorkom downtime met niet-verstorende upgrades en schaalbaarheid
 • Verminder datafragmentatie van meerdere back-up oplossingen of domeinen
 • Bied onmiddellijke externe toegang met gedistribueerde opslag
 • Beperk back-up opslag silo’s

Software gedefinieerd

Dit betekent dat de back-up software oplossing kan worden geabstraheerd of ontkoppeld van de opslag hardware waarnaar wordt geschreven (d.w.z. het back-updoel), wat een aantal voordelen biedt:

 • Flexibiliteit in de keuze van hardware-infrastructuur. Met andere woorden, in plaats van te vertrouwen op dure eigen hardware, kan je Excepta HVC implementeren op industrie standaard x86-servers, waardoor u keuzevrijheid hebt en uw opslagkosten kunt verlagen.
 • Flexibiliteit bij uw keuze van back-up software-oplossing. In veel omgevingen worden back-up software en back-up doel hardware samen verkocht als een geïntegreerde oplossing. Hoewel dit voor sommige klanten prima kan zijn, zullen anderen merken dat ze tevreden zijn met hun back-up software, maar dat ze de hardware-oplossing niet goed vinden om een ​​aantal van de eerder beschreven redenen.

Een klant heeft bijvoorbeeld mogelijk een Veritas-back-up apparaat gekocht dat Net Backup-software en een Veritas hardware bevat. Of een klant implementeert VEEAM maar gebruikt Dell EMC Data Domain voor de-duplicatie doeleinden. In beide gevallen is de klant misschien blij met de back-up software voor de gegeven workloads, maar ze houden er misschien niet van om vast te zitten in de dure vernieuwingscycli van de hardware-oplossingen. Het voordeel van software gedefinieerde opslag is dat de bestaande back-up software behouden kan worden, maar kunt overstappen op nieuwe hardware die beter aan de behoeften voldoet.

Opschalen

Dit betekent dat je kunt betalen op basis van groei (pay-as-you-grow) Dat wil zeggen alleen betalen voor wat er in eerste instantie nodig is en vervolgens indien nodig extra capaciteit kopen. Elke opslag node omvat verwerkingskracht, geheugen en opslag, zodat de prestaties niet afnemen als er capaciteit toegevoegd wordt. Dit zorgt voor lineaire schaalbaarheid en stelt je in staat al de secundaire opslag als één opslagpool te beheren – geen gegevenssilo’s meer!

Een scale-out oplossing levert Cloud-achtige wendbaarheid on-premise met voorspelbare prestaties in vergelijking met traditionele scale-up architecturen die complexiteit vergroten en dure (forklift) upgrades vereisen.

SDS verbetert ook de veerkracht door middel van een gedistribueerde opslagarchitectuur die gegevens tegelijkertijd naar meerdere locaties schrijft – zowel on-premise als in de Cloud. Dit biedt een inherent hoog beschikbare oplossing die noodherstel versnelt door snel herstel vanaf secundaire locaties mogelijk te maken. Bovendien elimineert de architectuur downtime door niet-verstorende upgrades mogelijk te maken. Met andere woorden, je hoeft geen systemen tijdelijk offline te halen om capaciteit toe te voegen.

Ten slotte, omdat je kunt standaardiseren op Excepta HVC in de back-up opslagomgeving, verlaagt je niet alleen de kosten, maar vermindert je ook de complexiteit en vereenvoudigt het beheer van de back-up infrastructuur door een centrale opslagplaats te bieden voor al uw back-up en archief gegevens.

Traditionele scale-up data protectie vs. software-defined scale-out opslag

Conclusie

Software-gedefinieerde opslag komt eraan. Het is niet de vraag óf, maar wanneer. De voordelen ervan maken het aantrekkelijk voor verschillende gebruikssituaties, waaronder back-up opslag.

Als je gefrustreerd bent door hardware-vernieuwingscycli die je jarenlang vastzetten in dure oplossingen, stop dan met de waanzin en schakel over naar software gedefinieerde opslag die de flexibiliteit verbetert, de kosten verlaagt en de schaalbaarheid verbetert, terwijl je een meer voorspelbare, veerkrachtige en eenvoudige oplossing om uw back-up opslagomgeving te consolideren.

Excepta HPC is DE oplossing voor data management, integriteit, continuïteit, en weerbaarheid in productie omgevingen. Ook staat de oplossing borg voor backup en herstel, Disaster Recovery, archivering en data beschikbaarheid voor de volledige onderneming!