Waarom back-up vervangen door Excepta HPC met SDS als doel
Software-defined storage (SDS) heeft een aantal definities, maar op het hoogste niveau verwijst het naar het ontkoppelen of abstraheren van software en applicaties van de onderliggende hardware waarop het draait. SDS biedt veel voordelen ten opzichte van traditionele opslag benaderingen, waaronder:
- verbeterde flexibiliteit en beschikbaarheid in on-premise en Cloud omgevingen
- lagere kosten door het gebruik van Excepta server hardware
- betere schaalbaarheid door middel van een scale-out ontwerp
Als gevolg hiervan neemt de acceptatie van SDS toe. Gartner heeft zelfs voorspeld dat tegen 2024 50% van de wereldwijde opslagcapaciteit zal worden geïmplementeerd als SDS on-premise of in de openbare cloud (momenteel minder dan 15%)
Deze voordelen maken SDS ideaal voor meervoudig gebruik, inclusief back-up opslag. In dit document bespreken we waarom er overwegen zou moeten worden om het huidige doel voor back-upopslag te vervangen door software gedefinieerde opslag.
Waarom is deze verandering nodig?
Laten we eerst eens nader bekijken wat veel klanten hebben in hun huidige back-up omgevingen. De gemiddelde IT-organisatie heeft minstens drie tools voor gegevensbescherming, terwijl grotere organisaties er maar liefst acht of negen hebben. Hoe is dit gebeurd? Velen zijn begonnen met een oplossing voor het maken van back-ups van fysieke servers. Toen virtualisatie opkwam, adopteerden organisaties nieuwe technologieën om hun virtuele omgevingen te beschermen. Tegelijkertijd, terwijl organisaties hun opslagbronnen probeerden te optimaliseren, begonnen velen speciaal gebouwde back-up apparatuur (PBBA’s) te implementeren om de-duplicatie en compressie af te handelen.
Voordat we het zelfs maar hebben over de Cloud, disaster recovery, replicatie of archivering, zijn we al bij drie oplossingen en tellen nog. De uitdaging is dat elk van deze back-up oplossingen een eigen back-up opslagpool en beheerinterface nodig heeft, wat leidt tot massale fragmentatie van secundaire opslag en gegevens.
Veel klanten weten niet eens zeker hoeveel back-up gegevens ze hebben of dat ze er een back-up van maken. Dit voegt complexiteit toe, creëert datasilo’s en vergroot het risico.
SDS biedt geconsolideerde secundaire opslag zonder vast te zitten aan leveranciers
- Beheer meerdere back-up workloads met behulp van één opslagplatform
- Vereenvoudig back-up offsite en verbeter noodherstel met gedistribueerde platformmogelijkheden
- Ondersteuning voor vele backup product leveranciers
Het probleem / de problemen met traditionele back-up apparatuur
Als we specifiek kijken naar traditionele back-up apparatuur met monolithische schaalvergroting, is het verhaal nog erger. Voor deze apparaten wordt je gedwongen om in te schatten hoeveel capaciteit je in de loop van de tijd nodig heeft, dus moet je van tevoren meer capaciteit kopen (d.w.z. je koopt meer schijfruimte dan je in eerste instantie nodig heeft om u te laten ‘opschalen’ met toekomstige groei).
Naarmate je capaciteit toevoegt, gaan de prestaties achteruit omdat je vanaf de eerste aankoop dezelfde verwerkingskracht en hetzelfde geheugen gebruikt. Als je dat apparaat eenmaal hebt gevuld, moet u er nog een kopen en de nieuwe wordt beheerd als een aparte set gegevens dan de eerste.
Dit is hoe je eindigt met opslagsilo’s in je hele omgeving, die net met elkaar kunnen praten, wat een management nachtmerrie is en complexiteit toevoegt. Bovendien worden de meeste van deze apparaten doorgaans aangeschaft op basis van driejarige vernieuwingscycli voor hardware, wat betekent dat wanneer het onderhoud afloopt, je doorgaans gloednieuwe eigen hardware koopt die vasthoudt aan de technologie van een specifieke leverancier en vervolgens een dure vervangingsslag uitvoert wanneer het tijd is om te vernieuwen.
Excepta HPC met SDS: een beter pad voorwaarts
Er is een betere manier om secundaire opslag te beheren en te consolideren die zorgt voor verbeterde flexibiliteit en schaalbaarheid, lagere kosten en vereenvoudigd beheer, terwijl de hoge beschikbaarheid behouden blijft die je van back-upsoftware oplossingen gewend bent/mag zijn. Een software gedefinieerde, schaalbare architectuur maakt deze beloften waar.
Met SDS kunnen organisaties zowel de back-up oplossingen als de secundaire opslagback-up infrastructuur consolideren voor een efficiëntere, koste effectievere en schaalbare oplossing die met de organisatie meegroeit. Laten we eens nader bekijken wat software gedefinieerde, scale-out architectuur inhoudt.
Belangrijkste uitdagingen
- Voorkom downtime met niet-verstorende upgrades en schaalbaarheid
- Verminder datafragmentatie van meerdere back-up oplossingen of domeinen
- Bied onmiddellijke externe toegang met gedistribueerde opslag
- Beperk back-up opslag silo’s
Software gedefinieerd
Dit betekent dat de back-up software oplossing kan worden geabstraheerd of ontkoppeld van de opslag hardware waarnaar wordt geschreven (d.w.z. het back-updoel), wat een aantal voordelen biedt:
- Flexibiliteit in de keuze van hardware-infrastructuur. Met andere woorden, in plaats van te vertrouwen op dure eigen hardware, kan je Excepta HVC implementeren op industrie standaard x86-servers, waardoor u keuzevrijheid hebt en uw opslagkosten kunt verlagen.
- Flexibiliteit bij uw keuze van back-up software-oplossing. In veel omgevingen worden back-up software en back-up doel hardware samen verkocht als een geïntegreerde oplossing. Hoewel dit voor sommige klanten prima kan zijn, zullen anderen merken dat ze tevreden zijn met hun back-up software, maar dat ze de hardware-oplossing niet goed vinden om een aantal van de eerder beschreven redenen.
Een klant heeft bijvoorbeeld mogelijk een Veritas-back-up apparaat gekocht dat Net Backup-software en een Veritas hardware bevat. Of een klant implementeert VEEAM maar gebruikt Dell EMC Data Domain voor de-duplicatie doeleinden. In beide gevallen is de klant misschien blij met de back-up software voor de gegeven workloads, maar ze houden er misschien niet van om vast te zitten in de dure vernieuwingscycli van de hardware-oplossingen. Het voordeel van software gedefinieerde opslag is dat de bestaande back-up software behouden kan worden, maar kunt overstappen op nieuwe hardware die beter aan de behoeften voldoet.
Opschalen
Dit betekent dat je kunt betalen op basis van groei (pay-as-you-grow) Dat wil zeggen alleen betalen voor wat er in eerste instantie nodig is en vervolgens indien nodig extra capaciteit kopen. Elke opslag node omvat verwerkingskracht, geheugen en opslag, zodat de prestaties niet afnemen als er capaciteit toegevoegd wordt. Dit zorgt voor lineaire schaalbaarheid en stelt je in staat al de secundaire opslag als één opslagpool te beheren – geen gegevenssilo’s meer!
Een scale-out oplossing levert Cloud-achtige wendbaarheid on-premise met voorspelbare prestaties in vergelijking met traditionele scale-up architecturen die complexiteit vergroten en dure (forklift) upgrades vereisen.
SDS verbetert ook de veerkracht door middel van een gedistribueerde opslagarchitectuur die gegevens tegelijkertijd naar meerdere locaties schrijft – zowel on-premise als in de Cloud. Dit biedt een inherent hoog beschikbare oplossing die noodherstel versnelt door snel herstel vanaf secundaire locaties mogelijk te maken. Bovendien elimineert de architectuur downtime door niet-verstorende upgrades mogelijk te maken. Met andere woorden, je hoeft geen systemen tijdelijk offline te halen om capaciteit toe te voegen.
Ten slotte, omdat je kunt standaardiseren op Excepta HVC in de back-up opslagomgeving, verlaagt je niet alleen de kosten, maar vermindert je ook de complexiteit en vereenvoudigt het beheer van de back-up infrastructuur door een centrale opslagplaats te bieden voor al uw back-up en archief gegevens.